Doorzoek de website

Contact

Edsel Selberie
Loggerhof 129. 1034 CG Amsterdam.

06-16408368

nez_perce@hotmail.com

Boeken over Tula.

Dit is het boek: Tula de slavenopstand van 1795 op Curacao. Door Artwell Caine van het instituut Ninsee.

Klik op de afb.hier beneden voor een link met meer info.

Dit is het boek: Tula verloren vrijheid. Door Jeroen Leinders regisseur Film Tula the revolt.

Klik op de afb.hier beneden voor een link met meer info.

Dit is het boek: Tula verloren vrijheid 2. Door Jeroen Leinders regisseur Tula the revolt.

Klik op de afb. hier beneden voor een link met meer info.

  

Dit is het boek: Tula's vrijheidsstrijd. Door Mariska Hammerstein schrijfster van romans.

Klik op de afb.hier beneden voor een link met meer info.

   

Dit is het boek: Topa Tula. Door Olga Orman en Giselle Ecury.

Klik op de afb.hier beneden voor een link met meer info.

Dit is het boek: Onsterfelijk van Guillermo Rosario.

Klik op de afb.hier beneden voor een link met meer info.

 

Actualiteiten

Trans Atlantic Nightmare

17-10-2015 15:00
Trans Atlantic Nightmare Kunstenaar Edsel Selberie exposeerd zijn werken onder het thema slavernij van 17 oktober tot 22 november in de galerie van Bijlmerpark theater. Deze unieke kunstwerken zijn erg indrukwekkend om te zien en vertellen een een stukje van onze zwarte geschiedenis zoals het...

Atlantic Black holocaust

25-09-2015 19:00
  Stichting Brisa viert lustrum en organiseerd culturele evenement.   De kunstenaar Edsel Selberie exposeerd zijn nieuwste werken onder het thema trans Atlantische slavernij op vrijdag 9 september  2015 in de Martini Plaza te Groningen. Deze unieke kunstwerken zijn erg...

Tula dag 2014

16-08-2014 17:00
Stichting Profor in samenwerking met Alle kleuren oost organiseren zaterdag 16 augustus 2014 een tula dag.  Dit evenement bestaat uit een avondvullend programma met een lezing over de trans Atlantische slavernij, met rituelen aan de tafel van Tula, vertoning van de film ik ben geen slaaf en...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Boeken over Tula onze held.

In de linker kollom hiernaast staan een aantal boeken over de slaaf Tula.Dit is maar een kleine greep uit de vele boeken over deze held.Wat maakt het verhaal van Tula interessant en anders dan die andere verhalen over een slaven opstand.Deze beste man was geen rebel die in opstand wou komen om z'n onderdrukkers te vermoorden om dan te vluchten voor z'n vrijheid.Hier gaat het om iemand die met kennis van zaken,geweldloos wou strijden voor het mensenrecht en de persoonlijke vrijheid van z'n lotgenoten. voor meer informatie over deze boeken kunt u op een boek van uw keuze klikken voor een link naar hun website.

Het  is tijd Antillianen wordt bewust.

Het is tijd dat de nazaten van de voormalige Antillianen bewust moeten worden van de geschiedenis van hun voorouders uit trans Atlantische slavernij.Wij hebben éénmaal een slavernijverleden en daar kunnen we helaas niet erom heen.Wij dragen allemaal een stukje erfenis van de slavernij in ons DNA met ons mee.Wij zijn nu wel éénmaal verlost uit de fysieke ketens van toen, maar helaas vormen de psychologische ketens nog steeds een beperking voor ons.Het is zo dat alleen waneer wij weten waar we vandaan komen,kunnen we bewust zijn, weten en bepalen waar we met z'n allen naar toe willen.En met zo'n kennis op zak kunnen we misschien het emancipatieproces een handje mee helpen.In het kader van 150 jaar afschaffing slavernij Nederland heb ik een aantal beelden en schilderijen gemaakt waarmee ik door het hele land ga exposeren. Alle Antilliaanse stichtingen en organisaties die een of ander soort van evenement op dit gebied willen gaan organiseren, kunnen met mij contact opnemen om te kijken of ik wel iets voor hun evenement zou kunnen betekenen.Hetzij een kunst expositie met uitleg van mijn werken,of een korte lezing over het slavernijverleden maar ook een combinatie daarrvan behoort tot de mogelijkheden.Voor een indruk van mijn werken kunt u in het menu kunst galerie alvast een kijkje nemen.En ik heb ook één van mijn laatste lezingen gepubliceerd in het submenu lezing driehoeks debat.Als wij nu niet gelijk opstaan uit de diepe slaap waarin wij nog steeds verkeren, dan heeft Tula alle recht om zich af te vragen( Heb ik het hiervoor gedaan? )

Tula in opstand

Tula rehabiliteren.

Zoals iedereen weet hebben de onderdrukkers uit die tijd deze beste man Tula uitgemaakt voor een geveinste schurk, een rebelse schoft en een medogeloos moordenaar,kortom alles wat niet goed was. Maar uit de weinig archieven m.b.t. deze zaak, en die ook nog bestaan konden we concluderen dat al deze beschuldigingen vals waren.Want uit de rapporten uit gesprekken dat men toen gevoerd heeft met deze beste man, is gebleken dat deze man op geen enkele wijze onrust wou zaaien door te rebeleren. In tegenstelling daarvan zocht hij telkens het dialoog aan met z'n onderdrukkers en wou alleen maar geweldloos onderhandelen voor z'n rechten als mens. Uit vele citaten is gebleken dat deze beste man een zeer zachtmoedig en weldenkend iemand was die geen bloed wou vergieten maar die wou opkomen voor een menswaardig bestaan.Vergeleken met zijn andere lotgenoten was hij een weldenkend iemand dat ver vooruit z'n tijd leefde.Waarom wou men zo'n zachtmoedig weldenkend iemand die niemand kwaad wou doen, die alleen voor z'n rechten als mens en z'n vrijheid opkwam, in een kwaad daglicht zetten ? Zoals ik al eerder uitleg gaf in het vonnis van Tula wil ik weer kort samenvatten. Tula was te slim voor zijn onderdrukkers en hij was goed geïnformeerd en wist precies wat hij wou,als men ingested had met de eisen van Tula, dan zou het de onderdrukkers veel geld hebben gekost. En vandaar dat men deze beste man van een slechte naam moesten voorzien en hem op een beestachtige wijze moesten elimmineren van deze aardbodem. Alles wijst ertoe dat deze beste man onschuldig veroordeeld is en dus verdient hij het zeker dat Nederland hem zal moeten rehabiliteren.

St.Christoffel berg.

Hier was de plek dat Tula en z'n kameraden na de opstand waren gaan schuilen na dat ze een nederlaag moesten incasseren bij plantage Porto Marie.Hier heeft één van Tula's eigen lotgenoten hem veraden en hen aan het leger van Baron Westerveld uitgeleverd.

Park van de strijd naar vrijheid.

Dit was de plek waar Tula en z'n mede lotgenoten op brute wijze gemarteld en geëxecuteerd waren. Dit is het strand van Rif op Curacao.