Doorzoek de website

Contact

Edsel Selberie
Loggerhof 129. 1034 CG Amsterdam.

06-16408368

nez_perce@hotmail.com

                        Verslag evenement Sabana.

                Flyer: dia di cultura i informashon 18-11-2012.

Zondag 18 november 2012 j.l heeft stichting Sabana in samenwerking met DWI, DMO, stichting Profor en stichting GU een evenement geoerganiseerd voor Caraïbische nederlanders. Bij deze speciale dag van cultuur en informatie was er ook ruimte voor een expositie met als thema het slavernijverleden. De kunstenaar Edsel Selberie heeft zijn nieuwste kunstwerken onder dit thema ten toon gesteld. De kunstenaar was aangenaamd verrast door de vele positieve reacties onder de bezoekers. Zijn werken hebben veel emotie losgemaakt bij de bezoekers, zo zie je wat kunst kan betekenen voor mensen. Voormalige Antillianen werden wakker geschudt uit een diepe slaap en worden bewust. Er waren zelfs een aantal bezoekers die een brok in de keel hadden gekregen. Bij één van de bezoekers was het zelfs zo erg, dat hij aan een schilderij met illustratie van een marteling, een harde klap had uitgedeeld. Deze beste man gaf later in een interview aan, dat hij niet door haat en rancune tot z'n daad was gekomen, maar dat het schilderij hem zo heeft geinspireerd dat hij heel ver terug aan onze vooroudres moest denken. Toen wist Edsel gelijk dat zijn werken mensen konden inspireren on na te denken en bewust te worden.

Deze dag van cultuur en informatie had een programma waar veel informatie op allerlei gebieden te vinden was maar er was ook een hoge mate van entertainment met de vele optredens van bekende artiesten. Onder de vele bekende artiesten bevond zich ook de top formatie ( Cache ) die het jonge publiek geweldig kon vermaken. Maar men kon daarnaast ook op de klanken van de populaire orkest ( 911 ) gezellig dansen. En de tambu groep ( Grupo MIO ) met Mistica Stefania liet het publiek die dag helemaal uit hun dak gaan. Ook kon men genieten van de vele lekkere gerechten uit de Antilliaanse keuken en met de vele aandacht van de pers was het een dag om niet gauw te vergeten.

De organisator van deze dag Marlon Reina kan gerust terug kijken op een zeer geslaagde evenement. De volgende evenement van stichting Sabana zal plaats vinden op 18 augustus 2013 waar wij met z'n allen op een speciale wijze Tula zullen gaan herdenken.   

Meer info hierover is te vinden in het menu actualiteiten op de startpagina.