Doorzoek de website

Contact

Edsel Selberie
Loggerhof 129. 1034 CG Amsterdam.

06-16408368

nez_perce@hotmail.com

Een greep uit de meest gruwelijke vormen van martelingen.

The Stedman hanging.

( Stedman paal )

De Stedman hanging werd bedacht en uitgevoerd door een Nederlandse korporaal die tijdens de slavernij in Suriname straffen moest bedenken om de slaven te intimideren en bang te maken zodat zij gehoorzaam bleven. Iemand werd dan met de handen achter de rug vastgebonden,en daarna aan één rib opgehangen tot die overlijd. Het kon soms dagen duren terwijl zij levend werden opgegeten door de aasgieren. 

Slave on spike.

( Gespietste slaaf )

Dit illustratie van een gespietste slaaf.Wederom een duidelijke voorbeeld van het martelen dat men overgenomen heeft uit de middeleeuwen.Hierbij wordt gebruik gemaakt van een houten balk die men tot een spiets heeft gevormd.Daarna wordt deze spiets met één of ander smeerolie ingevet en wordt de veroordeelde op het punt van deze spiets gezet zodat deze via de endeldarm het lichaam kon binnendringen.Later zal deze weer via de mond het lichaam uitkomen. Dit is een zeer pijnlijk proces,tijdens het langzaam zakken van het lichaam op deze spiets. In sommige gevallen wanneer  er geen vitale organen werden geraakt, kon het wel dagen lang duren voordat de dood bij deze arme slaven intrad.Bij de vrouwelijke slachtoffers gebruikte men ook soms de vagina als ingang.

Amputated feed.

( Geamputeerde voet )

Dit is een illustratie waar een voet van een slaaf geamputeerd wordt om zo te kunnen verhinderen dat deze slaaf weer zal gaan proberen om te vluchten.  Tijdens de slavernij waren er van die slaven die maar geen genoegen konden nemen met de bare omstandigheden waarin ze moesten leven en kozen daarom dus steeds om te vluchten, want alleen dan voelden zij zich in hun geest vrij. Deze runaway slaves, werden nadat ze een aantal keren al te hebben gevlucht, mank gemaakt zodat het voor hen moeilijk werd om weer te kunnen vluchten.

( Radbraken )

 

Geradbraakt, geblakerd en onthoofd.

Dit is hoe de Nederlandse slavenhandelaars destijds Tula en zijn mede compagnons hadden gemarteld en geèxecuteerd.
Radbraken betekent op een grote wiel vastgebonden worden en dan met een ijzeren staaf alle botten in iemands lijf kapot slaan. En vervolgens werden deze slaven in het aangezicht geblakerd wat inhoud dat er met een dierlijke vet op het gezicht gesmeerd wordt en vervolgens in brand gestoken en aan het einde werd het hoofd af gehakt met een grote houthakkersbijl.

Meer schilderijen over martelingen zijn te bezichtigen in het menu kunst galerie.

.