Doorzoek de website

Contact

Edsel Selberie
Loggerhof 129. 1034 CG Amsterdam.

06-16408368

nez_perce@hotmail.com

TV serie Roots. 

Eerste slaven film die gemaakt is 

door Afrikaanse nakomelingen.

De televisie serie Roots van Alex Haley was de eerste film die geschreven en geregiseerd werd door een nazaat van een trans Atlantische tot slaaf gemaakte. Tot zo ver was het altijd zo dat alle filmen dat over het slavernijverleden gingen, door de ogen van een blanke werd gezien en gemaakt waardoor het verhaal nooit eerder eerlijk werd verteld. Dit is een film met veel feiten en een sterke verhaal lijn met goede acteer werk. Het is erg educatief en zeer de moeite waard om in uw collectie te hebben om uw nageslachten te informeren en te leren over hun geschiedenis. Dus een echte aanrader. Klik op trailer voor een link naar de verkoop punten.

Slavenfilm Amistad.

Een aangrijpend waargebeurde verhaal.

Amistad is een film dat veel emotie oproept bij kijkers want er zijn vreselijke momenten van ontlading en frustraties bij de slaven, erg indrukwekkend om te zien. Maar tegelijkertijd is het ook een film die laat zien dat een rechtsysteem niet altijd goed kan functioneren alleen aan de hand van wetten en regels. Het is een bijzonder verhaal met veel felle acties. Het is erg educatief en zeker de moeite waard om het aan je collectie documentaire films toe te voegen. Voor meer info: klik op de trailer voor een link naar de verkoop punten.

Shaka Zulu in the citadel.

Een geweldige slaven film 

die ons heel veel dingen duidelijk maakt.

Shaka Zulu is typisch een film van een koning een grote heerser van Afrika met zijn primitieve wijsheden en inzichten.  Deze film laat werderom zien dat er geen afspraken te maken valt met mensen die een andere ras beschouwen als een soort van dier. Het is een spannende triller vol acties en sensaties kortom een film die niet mag ontbreken in uw collectie. Voor meer info: klik op de trailer voor een link naar de verkoop punten.

Tula the revolt.

Dit is een film over onze held Tula 

uit de roman de verloren vrijheidstrijd van Jeroen Leinders.

Dit is een film over de slaaf Tula van Curacao, leider van één van de grootste slaven opstand allertijden op Curacao. De regisseur Jeroen Leinders heeft met dit film alvast een stap in de goede richting gezet en dat zal de emancipatie van de nazaten uit de trans Atlantische slavernij Nederland zeker een handje helpen. Dit is een verhaal over een man die ver voor z'n tijd uitliep,  een dappere man die beslist niet kleingeestig was en die goed op de hoogte was van feiten.Deze film mag je ook zeker niet missen in je DVD collectie.

Slaven film 12 years a slave.

Dits de slaven film 12 years a slave een absolute aanrader, een film vol met actie en sensatie met goed acteer werk. Dit is ook weer zo'n film dat erg goed in het rijtje past van de top filmen over het slavernijverleden.

      Wie wij vandaag zijn is wie wij in het verleden waren.

Video beelden met documentaire over het slavernijverleden van Nederland

   

      Lang niet alle geloof en tradities zijn verloren gegaan

         kijk en luister naar de documentaire voorouderverering. 

     Een slaaf is een slaaf door zijn angst voor de intimidaties van zijn 

 onderdrukker.

    Vaak worden de rollen van vrouwen in een strijd ondergewaardeerd.

      Kijk en luister naar documentaire, de stille heldinnen van Curacao.

    Pas wanneer je weet waar je vandaan komt

      kan je weten waar je naartoe wilt

     De Nederlanders over zee hebben hun naam waar gemaakt.

 Kijk en luister naar de documentaire over slavernij ( going Dutch.)

 

Deze film geeft een indruk hoe de andere landen tegen Nederland aankeken en wat zij van hun vinden. Zelfs een toepasselijke uitdrukking heeft men voor de Nederlanders bedacht.

Deze video verschaft inzicht over de houding en mentaliteit van de nazaten van de tot slaaf gemaakte uit de trans Atlantische slavernij.  Deze video maakt duidelijk wat de effect van eeuwen lange onderdrukking en indoctrinatie op een groep kan zijn.